Liha lõpp
Inimkonna armuafäär burgerite, steikide jm lihatoodetega tundub olevat lõputu – hoolimata tõendusmaterjalist, mis toob välja selle negatiivse mõju planeedile, inimtervisele ja ka loomade heaolule.
Bratwursti ja šnitsli kodumaal Saksamaal on liha oluline osa toidusedelist. Seda kuni paar aasta taguse ajani, kui arvamused hakkasid mõnevõrra muutuma. Kõrgem teadlikkus terviseteemadest ja lihaga seonduvad skandaalid on viinud poliitiliste ja eetiliste debattideni lihatarbimise teemal ja tõusnud on taimse toidusedeli populaarsus. Lihatootjad on hakanud tegema täistaimseid tooteid ja pea iga toidutootja kasutab ja lisab usinasti toodetele vegan-märgiseid. Kas need muutused tähistavad lihatarbimise ajastu lõppu? Kas saabumas on pöördepunkt inimeste ja loomade vahelistes suhetes?
“Liha lõpus” seab režissöör Marc Pierschel sammud rännakule, mis paljastab lihavaba maailma mõjud keskkonnale, loomadele ja meile. Ta tutvub internetifenomeniks muutunud Imesea Estheriga; vestleb saksa veganliikumise pioneeridega; külastab esimest täielikult taimetoitlaste linna Indias; näeb farmiloomi nautimas oma uut elu vabaduses; tutvub, kuidas tulevikus loomseid tooteid ilma loomadeta tehakse, sh isegi taimset peekonit jpm.
Seanss toimub koostöös MTÜ Loomusega.